SingleSiderne & SingleNyhederne  

SingleNyhederne på SingleInternet

Søg på SingleInternet power by FreeFind

Aktuelle nyheder via link

Se: Se SeniorNET med danske, engelske & nordiske LinkNyheder

VLAK-regeringen vil nu tage 9000 kr. om måneden fra hver eneste dagpengemodtager under 30

Et hidtil hemmeligholdt notat, som Weekendavisen har fået fat på, viser, at regeringen skære 9.000 kroner om måneden i dagpenge til unge under 30 år.
Anført af Lars Løkke Rasmussen (V), Anders Samuelsen (LA) og Søren Pape Poulsen (K) er det regeringens hensigt på den måde at spare 1,6 milliarder kroner i dagpengene frem mod 2023. Og pengene skal primært hentes hos de unge dagpengemodtagere.
Weekendavisen kan ifølge Avisen.dk fortælle, at VLAK-regeringen lægger op til at barbere dagpengene for unge under 30 år, så de får samme lavere beløb, som i dag gælder for unge under 25 år.
Det svarer til en halvering af dagpengene og betyder konkret, at fuldtidsforsikrede dagpengemodtagere mellem 25 og 30 år kan se frem til en nedgang i dagpengene fra 18.403 kroner om måneden til kun 9.202, når de har været ledige i 26 uger.
Samtidig vil regeringen fjerne en bestemt undtagelse for unge, der i to ud af de seneste tre år har haft et fuldtidsarbejde.
Dermed vil den lave sats gælde for alle ufaglærte under 30 år, føjer DR Nyheder til.
På årsplan er det over 110.000 kroner, som unge under 30 kan se frem til at miste i dagpenge til næste år.
Ifølge Weekendavisen skal der derudover ske en såkaldt harmonisering af dimittendsatsen i dagpengesystemet. (Avisen.dk 12. november 2017)

SKANDALE: DBU's "gamle drenge"-generation aflyser Kvindelandskampen mod Sverige

- Vi har nu meldt ud, at spillernes udeblivelse medfører aflysning af kampen på fredag. Det er selvfølgelig dybt beklageligt. Vi har orienteret svenskerne om, at der ikke er noget hold, der kan stille op,hedder det på SeniorNyhederne.
Det meddelte - og bemærk, at det ikke som hidtil var DBU's kommunikationschef Jakob Høyer eller en af de otte andre, der udgør den daglige ledelse i DBU - men DBU's pressechef, Jacob Wadland, kort før kl. 12 i går - provokerende mere end et døgn før fristen for at sætte navne på spillerne udløb.
På samme tid selvtrænede Kvindelandsholdet i Dragør for at være klar til kampen mod Sverige.
Den mandsdominerede ledelse i DBU havde forlangt, at Kvindefodbold-landsholdet skulle møde på træningsbanen i Helsingør kl. 10.00.
Trods DBU's udmelding om, at fredagens VM-kvalifikationskamp mod Sverige er aflyst, har spillerne på det danske kvindelandshold og Spillerforeningen endnu ikke opgivet håbet om, at kampen kan blive afviklet.
Det sagde Spillerforeningens formand, Thomas Lindrup og fortsatte:
- Det er forberedelse til kampen på fredag. Der er ikke noget, der er ovre, før den tykke dame har sunget, siger Thomas Lindrup. Men DBU står med de gamle opdragelsesanstalters løftede pegefinger stædigt fast: Når I ikke møder op til træning, hvor vi har sagt, den skal foregå, har vi ikke i sinde at gå tilbage til forhandlingsbordet og "så tæt op til en kamp" Punktum! (SeniorNyhedernes red. 19. oktober)

Datingsiden Single.dk får bøde for at få kunderne til at binde sig

Datingsiden Single.dk har fået en bøde på 50.000 kroner ved retten i Viborg for vildledende markedsføring. Samtidig får selskabet konfiskeret 10.000 kroner, som er tjent på den vildledende praksis. Bøden falder, efter at selskabet lovede sine kunder en bindingsfri testperiode, der ikke var så bindingsfri alligevel. Det skriver Forbrugerombudsmanden ifølge TV2/Nyhederne i en pressemeddelelse.
Datingsiden Single.dk er Danmarks næstmest besøgte efter landets største, som er Dating.dk. Men der er ejermæssige forbindelser mellem de to datingsider. Således er Single.dk ejet af selskabet Babel ApS, som Freeway Aps, der omfatter Danmarks største datingside, Dating.dk. Og det er det fællesejede selskab Babel ApS , der lovede sine kunder, at de kunne teste et guldmedlemskab i en uge for 19 kroner helt uden binding. Det blev anført, at medlemskabet kunne opsiges når som helst, fremgår det videre af TV2/Nyhederne. - Dommen er et eksempel på, at erhvervsdrivende ikke må lokke forbrugere til med gode tilbud, som der ikke er realitet i, skriver forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen i pressemeddelelsen.
- Ved at takke ja til tilbuddet indgik forbrugerne dog en aftale om et løbende abonnement til 45 kroner per uge efter de første syv dage med en bindingsperiode på ti uger, medmindre de nåede at opsige medlemskabet inden for de første syv dage.
- Forbrugerne fik ikke penge tilbage for det forudbetalte medlemskab, hvis de opsagde medlemskabet inden for bindingsperioden på de ti uger, skriver Forbrugerombudsmanden.
Retten i Viborg har vurderet, at det dermed var vildledende at kalde tilbuddet uden binding.
- I denne sag vildledte Babel ved at love forbrugerne "ingen binding", når forbrugerne faktisk netop blev bundet til et abonnement i ti uger. - Desuden var det vildledende, at Babel oplyste, at medlemskabet kunne opsiges når som helst, når forbrugerne blev bundet til at betale for hele bindingsperioden, skriver Christina Toftegaard Nielsen.
Babel gav i 2016 et overskud på 1,5 millioner kroner til sine ejere. (TV2/Nyhederne)

Nyt skilsmissesystem

Regeringen præsenterer tirsdag et udspil til et nyt skilsmissesystem. problemerne skal behandles samlet, og der skal tages helt anderledes hånd om barnet, står der i udspillet, som Ritzau ifølge TV2/Nyhederne er i besiddelse af. Systemet består af to dele: Familieretshuset, der erstatter Statsforvaltningen og Familieretten, som ligger i byretterne. Børneenheden er børnenes kontakt til systemet, og der vil blandt andet være børnesagkyndige psykologer eller rådgivere, som møder børnene. Derudover skal sagerne screenes. Det kommer til at høre under Familieretshuset. De tungeste af sagerne bliver afgjort af en dommer i Familieretten, står der i udspillet, så sagerne ikke varer for evigt. Systemet bliver "radikalt anderledes" end i dag, fordi domstolene får lov at afgøre de konfliktfyldte sager. Det siger børne- og socialminister Mai Mercado (K) til Fyens.dk. - Samværet vil være fastsat på en måde, som er bedst for barnet, og her vil stabilitet være væsentlig. Det er vigtigt at have for øje, at vi gør dette for barnet, siger Mai Mercado til Fyens.dk. Et godt og modigt udspil. Det mener Børns Vilkår om regeringens bud på det nye skilsmissesystem. - Det her udspil kan betyde, at langt færre børn vil komme til at lide i årevis under forældrenes skilsmissekonflikter. Det bliver mere enkelt end det nuværende system, og det satser på tidlig hjælp til de familier, som risikerer at ryge ind i nogle langvarige konflikter, siger direktør Rasmus Kjeldahl. (TV2/Nyhederne 20. juni 2017)

Hvis du er single og vil bo i København: GLEM DET!

København er stort set lukket land for singler. Er man enlig og har en gennemsnitsindkomst, er det umuligt at købe i København K. Reelt er der kun tre valgmuligheder på Vesterbro. Det er alle stuelejligheder på ca. 40 kvm. Meget tyder på, at udviklingen vil blive forstærket i de kommende år, fremgår det af Jyllands-Postens Finans.
Er man single, er eneste mulighed en ganske lille lejlighed, viser en analyse, som Nykredit har foretaget for Finans.
Mens indbyggertallet i København siden 2008 er forøget med 16 pct., er antallet af enlige blot steget med 11 pct. i samme periode. Graver man dybere i tallene og kun ser på de enlige, der bor i egen ejerbolig, er antallet faldet med godt 2 pct. i perioden 2008 til 2015.
For to år siden kunne en single med gennemsnitlig økonomi købe en ejerlejlighed i København N, S eller NV, der var cirka 5 kvm større end i dag. Udviklingen skyldes primært, at priserne er steget mere end lønnen, og det får køberne til at gå på kompromis med størrelsen på boligen. (Jyllands-Postens Finans)
Udbudsprisen for lejlighederne, som singler kan købe i og omkring København, ligger fra 1,5-1,7 mio. kr., og det gennemsnitlige vægtede areal er på 40-62 kvadratmeter.

Flere ferierejser til enlige forældre med børn

Rejser du alene på skiferie med børn, eller kender du én, der gør? Så er der godt nyt, for flere tilbyder nu rejser til forskellige familiemønstre, konstaterer TV2/Nyhederne og skriver:
I takt med at de danske familiemønstre ændrer sig, oplever flere rejseselskaber, at der er en øget efterspørgsmål på skiferier for folk, der rejser alene med børn.
Ifølge Rikke Levinsen, der er marketingsansvarlig i rejseselskabet Danski, så er der én helt tydelig forklaring på, hvorfor de nye ferietyper er blevet så populære de seneste år:
- I dag er der så mange forskellige familieforhold, og det vil kun stige i fremtiden. Derfor vil vi gerne fokusere på alle de typer familier, der findes, og de behov de har, siger Rikke Levinsen og tilføjer:- Det er ofte, at når vi sender nyhedsbreve ud med standard familiepakken med to voksne og to børn, så får vi hurtig en respons omkring, at ’nu skal vi følge med tiden’ – eller ’hvad med os med flere børn’ eller ’os der er alene forældre’. (TV2/Nyhederne 6. februar 2017)

Mænd uden partner betaler en høj pris

Alt for mange mænd går rundt uden nære relationer, eller nogen de kan tale med om personlige ting. Nordjyse.dk skriver, at det er konklusionen i en ny undersøgelse fra fra Forum for Mænds Sundhed med over 1000 mænd i alderen 30-75 år. 61 procent af mændene nævner deres familie som det fællesskab, de hører til. Og for de fleste mænd er det kun deres partner, de taler fortroligt med.
Og det er ifølge chefpsykolog og formand for Forum for Mænds Sundhed, Svend Aage Madsen, et problem, fordi flere og flere mænd lever uden en partner:
- Kvinder har mange at tale med om emotionelle ting, men mange mænd har kun partneren. Når de så enten ikke har en partner eller konen forsvinder i en skilsmisse, så er mændene rigtig meget på den, siger han og peger samtidig på, at det kan have negative konsekvenser for deres sundhed og trivsel.
- Vi ved, at mænd der er single og ikke lever i et parforhold, har en meget dårligere livsstil. De ryger mere, drikker mere og motionerer mindre. Og det koster i gennemsnittet en mand som er single syv år af sin levetid. Mænd har et behov for en partner for at kunne tage sig sammen i forhold til deres livsstil. Det er konen, som skal sørge for en bedre kost og for, at manden kommer til lægen i rette tid, siger formanden ifølge Nordjyske.dk.
Han forklarer, at mænd derfor er afhængige af en partner, som kan give dem et skub, og peger samtidig på, at forældreskabet i dag kan ændre den kultur blandt mænd. (Nordjyske.dk 27. november 2016)

Mænd der gifter sig med kloge kvinder lever længere

Vælger du en klog kvinde, får du et længere liv med mindre risiko for at udvikle demens, skriver iheartintelligence.com. - Den ene ting, som en mand aldrig får at vide, at han skal gøre, hvis han vil leve et længere liv, er det, han bør gøre. Han bør gifte sig med en intelligent kvinde, fremgår det af Avisen.dk. Der er ingen bedre beskyttelse mod demens end intelligens, siger professor Lawrence Whalley fra Arberdeen Universitet. Professoren har været med til at forske i mænds levealder, og her er han og de andre forskere altså komme frem til de opsigtsvækkende resultater. Bag resultatet foreligger en masse studier og undersøgelser, som alle peger på, at en mand med en klog kvinde lever længere og er bedre beskyttet mod alzheimers og demens, end andre mænd. Men ikke nok med det, så vil en mand gift med en klog kvinde også leve et mere tilpas og glad liv, hedder det i Avisen.dk. nden hjerneaktivitet er med til at udskyde alzheimers og demens, og på mange måder fungerer det på samme måde med en klog kvinde. En klog kvinde vil være mere tilbøjelig til at udfordre sin mand i det daglige. Hun vil opmuntre ham til at søge viden, udvikle sig og have en hverdag med indhold i. Det er alt sammen med til at skabe værdi i dagligdagen, men det holder også mandens hjerne i gang, viser studiet. (Avisen.dk 26. november 2016)

Danskerne skyder Løkkes SU-besparelser ned, men han er ligeglad

Løkke vil med SU-nedskæring finde 3,3 milliarder kroner. Klar overvægt af danskerne siger nej til besparelsen, som vil give studerende 800 kroner mindre at leve for om måneden.
mx metroexpress erindrer om, at under valgkampen i 2015 gav Lars Løkke Rasmussen sit ord på, at han ingen planer havde om at ændre i SU’en. Tirsdag præsenterede han en SU-reform, som vil skære 20 procent af den enkelte studerendes SU og hive hele 3,3 milliarder kroner ud af SU-systemet, når reformen er fuldt indfaset i 2025.
Nu står han foran en stor pædagogisk opgave med at overbevise befolkningen om visdommen i den plan. Han har nemlig en klar overvægt på 49 procent af danskerne imod sig, mens et mindretal på 39 procent hilser SU-besparelserne velkommen. Det viser en måling, som YouGov har foretaget for metroxpress.
Befolkningens modstand glæder formand for Danske Studerende Fællesråd Yasmin Davali. (mx metroexpress 30. august 2016)

Du kan gå på pension, når du fylder...

Din fødselsdato bestemmer, hvornår du har mulighed for at gå på folkepension, skriver TV2/Nyhederne med baggrund i regeringens forslag om at hæve folkpensionsalderen og giver et overblik:
Hvis regeringen får det, som den vil have det, stiger folkepensionsalderen til 67,5 år i 2025. Det fremgår af den 2025-plan, som statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) netop har fremlagt. Det vil betyde, at personer født i 1958 til og med 1962 skal arbejde et halvt år ekstra, inden de kan modtage folkepension, hedder det på TV2/Nyhederne
Med forslaget vil regeringen lade den stigende middellevealder afspejle i pensionsalderen, der er gradvist stigende, alt efter hvornår du er født.
Herunder kan du se, hvornår du kan gå på folkepension, vel at mærke hvis regeringen får opbakning til det nyeste forslag om at hæve pensionsalderen fra 67 år til 67,5 år. Og til 68,5 år fra 2030 (TV2/Nyhederne 31. august 2016):
Personer født i 1953 eller tidligere kan gå på folkepension, når de er 65 år.
Personer født 1. januar 1954 - 30. juni 1954 kan gå på folkepension, når de er 65,5 år.
Personer født 1. juli 1954 - 31. december 1954 kan gå på folkepension, når de er 66 år.
Personer født 1. januar 1955 - 30. juni 1955 kan gå på folkepension, når de er 66,5 år.
Personer født 1. juli 1955 - 31. december 1957 kan gå på folkepension, når de er 67 år.
Personer født 1. januar 1958 - 31. december 1962 kan gå på folkepension, når de er 67,5 år.
Personer født 1. januar 1963 eller senere kan gå på folkepension, når de er 68,5 år. (Borger.dk og Beskæftigelsesministeriet)

Afgrund mellem mænd og kvinders pensioner

Mænd er bedre til at spare sammen til pensionen, end kvinderne er. Ifølge tal fra landets største og tredjestørste pensionsselskaber, PFA og Nordea Liv & Pension, viser begge en forskel, skriver Berlingske ifølge DR Nyheder. På landsplan har kvinder ifølge PFAs tal kun sparet 64 kroner op for hver 100 kroner, mænd har sparet op. Ifølge Nordeas tal sparer kvinder cirka 80 kroner op for hver 100 kroner på mændenes opsparing. - Den forskel, vi ser nu, er nok den, vi også vil se lang tid fremover, siger Jens Christian Nielsen, cheføkonom i Nordea Liv & Pension, til Berlingske.
Baggrunden for de store forskelle er dels, at mænd generelt tjener mere end kvinder, dels at kvinder typisk oftere holder orlov eller går på deltid. Og desuden skal kvindernes penge ofte række længere, da kvinder i gennemsnit lever længere end mænd.
I beregningerne fra PFA sakker kvinderne bagud i takt med deres alder, så deres opsparing i forhold til mænds falder fra 93 til 68 kroner per 100 kroner, mænd har sparet op.
Geografisk er der også en stor forskel. For hver 100 kroner, mænd har sparet op, har kvinder i Svendborg lagt 43 kroner til side. (DR Nyheder 13. august 2016)

Festival for singler

Ærø Single Folk festival er som altid den sidste weekend i juli - i år fra fredag den 29. juli til søndag den 31,. juli. Den afvikles på Festivalpladsen (Kvik Søby Stadion, ved Måehallen, Vitsø 15) i Søby. Men allerede tirsdag den 26. juli og onsdag den 27. juli er der vandretur rundt på Ærø. (Tilmelding til Jørn Jensen på 50 72 66 89) og torsdag den 28. juli er der Minigolf turnering (Ærø Minigolf, Havnevejen 2, Søb) Fredag den 29. juli starter festivalen kl. 15 med Anders Mikkelsen, folkesanger, historiefortæller sangskriver og guitarist, kl. 16 spiller KvikSand Irsk og dansk folkemusik. Fællesspisning og aftenarrangement er indendørs i Måehallen fra kl. 19 og kl. 21 spiller Simply The Best op til dans. Lørdag den 30 juli kommer Anders Mikkelsen og KvikSand igen inden Ester Brohus kommer på scenen. Og om aftenen er det Posten Piloten Pianisten, der spiller op til dans efter fællesspisningen. Kl. 01.00 søndag lukker festivalpladsen for i år, men der er morgenmad kl. 8 og kl. 9.30 gudstjeneste i Søby Kirke - i den deltager musikere fra festivalen. (Den 9. juli 2016)

Klart flertal: Skær ikke i SU'en

Mens partierne på Christiansborg diskuterer muligheden for at skære milliarder af kroner i Statens Uddannelsesstøtte, melder noget nær et folkekor, at det er en dårlig idé. Hele 69 procent erklærer sig ’uenig’ eller ’helt uenig’ i spørgsmålet om, hvorvidt ’SU’en bør beskæres’. Kun 15 procent erklærer sig ’enig’ eller ’helt enig’, viser en meningsmåling blandt 1.258 respondenter af Megafon for Politiken og TV 2. (Politiken 27. maj 2016)

Dansk Folkeparti vil ikke have HF'ere på universiteterne

Forud for gymnasiereformen stiller Dansk Folkeparti krav om, at HF-uddannelsen bliver ændret markant. Dansk Folkeparti stiller flere krav til en reform af gymnasierne forud for den kommende tids forhandlinger mellem partierne på Christiansborg. Partiet mener, at der skal indføres et adgangskrav til gymnasierne for at sikre et højere fagligt niveau. Derudover skal en HF-eksamen ikke længere automatisk give adgang til universiteterne. Den største del af HF skal omdannes til en ny toårig forberedelsesklasse, som især er målrettet unge, der kommer lige fra 9. og 10. klasse. Denne forberedelsesklasse skal have 3 eller 4 som adgangskrav, og den skal ikke være adgangsgivende til universiteterne, men skal give adgang til langt de fleste proffesionsuddannelser, siger Dansk Folkepartis uddannelsesordfører, Marie Krarup, til Berlingske. Derudover stiller Dansk Folkeparti krav om markant færre studieretninger og valgfag. (TV2/Nyhederne 17. marts 2016)

Markant flere single-forældre

Flere end nogensinde før bor alene med deres børn, så i dag består lidt mere end hver femte husstand af et eller flere børn, men kun en forsørger. Single-forældrene er både mennesker, der tidligere har været i parforhold med deres børns anden forælder, men en del af dem vælger også at få børn alene. På bare seks år er antallet af husstande med enlige forsørgere steget med otte procent, viser en ny opgørelse fra Danmarks Statistik. Det skyldes blandt andet, at vi lever i et samfund, hvor der er stort fokus på individet, mener professor og familieforsker Per Schultz Jørgensen. Derfor er der flere mennesker, der ikke har lyst til de forpligtelser, som følger med et parforhold, forklarer han. - Vi ønsker at realisere os selv, og dermed ønsker vi ikke i alt for stor udstrækning at gå på akkord med for mange ting i vores liv. Det kan være karriere eller vores kulturelle interesser. Men det kan også bare være ønsket om at være os selv og ikke finde os i alt for meget, siger han. (DR Nyheder 2. marts 2016)

Højeste tal nogensinde: Hver tredje voksne er single

Der er flere singler i Danmark end nogensinde før. Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at antallet af voksne, som ikke er i et parforhold, har rundet 1,6 millioner personer. Mere end hver tredje voksne lever altså som single. Det er det højeste tal, siden man begyndte at føre statistikken for 30 år siden, skriver TV2/Nyhederne. Antallet af enlige svarer til 37 procent af samtlige voksne og 54 procent af samtlige familier. For 30 år siden lå det tal på 32 procent for voksne og 48 procent for familier. I alle årene har kvinderne været i overtal blandt de enlige. I 2016 udgør de 53 procent. De fleste singler bor i Københavns Kommune, hvor 42 procent af borgerne mellem 30 og 49 år ikke har en kæreste. (TV2/Nyhederne 18. februar 2016)

Unge siger nu nej til singlelivet

I årevis har vi beredt os på singlesamfundet. Antropologer har udråbt det som den største forandring i menneskets kærlighedsliv, siden vi blev bundet til det ægteskabelige monogami, da landbrugssamfundet opstod. Markedet har tilpasset sig den nye livsform med solorejser og færdigretter i singleportionsstørrelse. Og internettets datingportaler har gjort partnershopping normalt, konstaterer Jyllands-Posten og fortsætter så: Men flere unge i 20’erne mærker tosomheden trække. Det er blevet mere populært at flytte sammen og at gifte sig i begyndelsen af 20’erne. Det skyldes, at barndommen skrumper, og at mange selv er skilsmissebørn, forklarer eksperter. (Jyllands-Posten 30. januar 2016)

Afdragsfrie lån er populære hos singlekvinder

Afdragsfrie lån er mere populære hos singlekvinder end singlemænd. Det viser en kortlægning af lånene hos 175.000 danskere, der bor alene, skriver Jyllands-Postens Finans, som fortsætter: Flere kvinder end mænd har valgt afdragsfrihed på realkreditlånet. Der er aktivt tilknyttet afdragsfrihed på 43,7 pct. af kvindernes realkreditlån, mens det kun er på 36,7 pct. af mændenes lån. Det er en forskel på hele 7 pct.-point, viser kortlægningen, der har taget udgangspunkt i Realkredit Danmarks egen kundebase. Af Jyllands-Postens Finans fremgår det, at der er ikke noget umiddelbart klart svar på, hvorfor kvinder i højere grad end mænd benytter sig af afdragsfrihed på realkreditlånet. Men »en forklaring kan måske være, at den gennemsnitlige indkomst for kvinder typisk er lidt lavere end mænds. Det kan betyde, at der kan være et større behov for at bruge afdragsfrihed til at skabe lidt mere råderum i hverdagen,« siger cheføkonom i Realkredit Danmark, Christian Hilligsøe Heinig. (Jyllands-Postens Finans 23. januar 2016)

Skilsmisseforældre er ikke blevet bedre til at kommunikere

Hver 4. skilsmissebarn oplever, at forældrene ikke taler sammen. Samtidig siger 17 procent, at forældrene bagtaler hinanden og 12 procent, at forældrene tit skændes. Det viser en ny rapport om børns oplevelser af konfliktfyldte skilsmisser, ”Jeg er træt af at væres deres brevdue”, som Børns Vilkår står bag i samarbejde med Egmont Fonden. Rapporten, der analyserer samtaler om skilsmisse på BørneTelefonen, viser også, at når forældre samarbejder dårligt, så bliver børnene budbringere mellem forældrene. (DR Nyheder 23. november 2015)

Vender single-kultur og alenetilværelser op og ned på samfundet?

Det spørgsmål kan stilles med baggrund i en overskrift i Kristeligt Dagblad, "Single-kultur og alenetilværelser vender op og ned på samfundet", som følges op med denne indledning: Andelen af danskere, der bor og lever alene, vokser, og samfundet indretter sig i stigende grad efter den enliges livsverden, behov og ønsker. Udviklingen varsler ifølge iagttagere alene-samfundets komme. Derefter konstaterer Kristeligt Dagblad, at langt over en million danskere bor og lever i dag alene. Helt præcist 506.497 mænd og 671.712 kvinder, svarende til cirka 30 procent af den samlede befolkning over 18 år. Det viser de seneste tal fra Danmarks Statistik. Andelen af danskere i såkaldte enpersons husstande er dermed steget med 14 procent siden 2001 og med hele 42 procent siden 1986.
Tallene dækker over en bred vifte af mennesker: Den fraskilte kvinde, den evige ungkarl, enken, pebermøen og den selvbestaltede eneboer. Mennesker, der vælger at leve alene, fordi de har lyst, og mennesker, der lever alene, fordi de ikke har andet valg.
Trods de mange underkategorier og forskellige motiver står én ting dog klart - hedder det videre i Kristeligt Dagblad: Gruppen af mænd og kvinder, der bor og lever alene, er nu så stor, at den alene i kraft af sin størrelse påvirker samfundet. Supermarkeder sælger enkeltmandsfærdigretter og dagligvarer i singlestørrelser, rejseudbydere reklamerer med solorejser, og ejendomsmæglere markedsfører mindre og billigere boliger, der er tilpasset den enliges livsstil og økonomi.
Spørgsmålet er, om den voksende befolkning af enlige dermed varsler en form for revolutionering af samfundet... (Kristeligt Dagblad 20. november 2015)

m/k'ere bruger enormt mange penge på at date

Danske singler - m/k'ere - brugte sidste år 1,3 milliarder kroner på at date, viser en ny undersøgelse fra Centre for Economic & Business Research. Langt de fleste af pengene går til underholdning, mad og drinks, oplyser Jyllans-Posten og skriver videre, at helt specifikt tager de danske singler gennemsnitligt på 14 dates om året, mens italienerne og spanierne tager toppen med 25 dates om året. Danskerne bruger 500 kr. på en romantisk aften. Det er kun overgået af englænderne, der bruger over det dobbelte på en date. (Jyllands-Posten 26. oktober 2015) Udgifterne til datingsider altså at finde en at date med - indgår ikke i de 1,3 milliarder kr. (red.)

Færre fraskilte finder sammen igen

Det er et fåtal af skilte par, som finder sammen igen, og antallet er faldende, viser ny undersøgelse. Kristeligt Dagblad skriver således: Bliver man først skilt, er det i langt de fleste tilfælde et endegyldigt brud. Blot 2,3 procent af dem, som gik hver til sit i 2010, er i dag gift eller bosiddende med hinanden igen. Det svarer til 355 par, viser en ny opgørelse, som Danmarks Statistik har foretaget for Kristeligt Dagblad. I 1985 var det 539 par, svarende til 3,2 procent, som havde fundet hinanden igen efter fem år. Og uanset om der er gået to, fem eller 10 år efter skilsmissen, er tendensen den samme: Få og stadig færre skilte finder sammen igen. Der findes ingen egentlig forskning på området, men de lave tal overrasker alligevel flere fagfolk. Tallene fortæller også, at de fleste, der finder sammen igen, er under 30 år. De bliver oftest ikke gift igen, men nøjes med at flytte sammen, og de fleste gør det inden for de første to år efter skilsmissen. Et flertal af dem har ikke børn. Ser man udelukkende på dem over 30 år, er det dog især dem med børn, der finder sammen. (Kristeligt Dagblad 25. september 2015)

Ny datingportal for alle med diagnoser, handicap og skavanker

På et nyt datingportal, 2somhed.dk, er gigt, ADHD, angst, psoriasis, depression, diabetes, hørenedsættelse, lammelser og i det hele taget alt, had der kommer ind under diagnoser, handicap, skavanker o.s.v. på ingen måde en hindring. Tværtimod. Her bliver brugernes lidelser og psykiske sårbarheder fremhævet øverst i profilteksten som det allerførste, man støder på, når man via et profilbillede klikker ind på en bruger, man har fattet interesse for og gerne vil på date med. Det fremgår af Jyllands-Posten, som oplyser, at det er organisationen Livsnettet, der har lanceret den nye, gratis såkaldt tabufri datingportal, som inviterer brugerne til at smide selfiestangen i skraldespanden og kvitte profilfotos med trutmund og spændte muskler. Her er udgangspunktet, at vi alle har sårbarheder, og at ingen er perfekte, hedder det i avisen. »På 2somhed opfordres man til at give slip på facaden og se det, man betragter som fysiske eller psykiske svagheder, som en del af ens menneskelighed. På vores datingsite er diagnoser og sårbarheder ikke et tabu, men derimod et smykke, man kan bære med værdighed,« siger projektchef Isabel Vittrup-Pallier til Jyllands-Posten. Alle brugere De er ganske almindelige mennesker, men som måske på grund af deres skavanker isolerer sig og er usikre, påpeger Isabel Vittrup-Pallier og henviser til, at undersøgelser har vist, at flere end 210.000 danskere ofte eller altid føler sig ensomme, og at flere end 250.000 svarer, at de lever ufrivilligt alene. Samtidig oplever mange mennesker med diagnoser, handicap og psykiske sårbarheder at blive fravalgt på det eksisterende datingmarked. »Hvis man er så heldig at få arrangeret en date, slutter den ofte meget hurtigt, så snart man har fortalt datingpartneren, at man f.eks. har en angst- eller bipolarlidelse med i bagagen. Også selv om man er velmedicineret og lever et helt almindeligt liv. Det skyldes folks fordomme, og dem vil vi på 2somhed.dk gerne gøre op med. Vi ophæver skavankernes betydning ved at fremhæve dem,« siger Isabel Vittrup-Pallier. (Jyllands-Posten 25. september 2015)

Enlige betaler pension til andres ægtefæller

Flere tusind offentligt ansatte får reduceret deres pensionsudbetaling med op til 30 procent, fordi de betaler ægtefællepension uden at have en ægtefælle, skriver Berlingske. Ægtefælledækningen betyder, at en del af ens pensionsopsparing går videre til ens ægtefælle, hvis man selv dør først. Har man ikke en ægtefælle betyder det, at man betaler for en dyr forsikring, man aldrig får brug for. Politiken har set på forsikringer i PKA, sygeplejerskernes pensionskasse, JØP, økonomernes og juristernes pensionskasse, og Lærernes Pension. I disse pensionskasser har flere tusinde medlemmer obligatorisk ægtefælledækning. Der findes ikke noget samlet overblik over, hvor mange danskere med ægtefælleordning, der lever alene. (Berllingske 21. september 2015)

Flere enlige vil have singlerejser

Et stigende antal rejsebureauer melder om markant stigning i salget af rejser til enlige - både gruppesinglerejser og arrangerede rejser for aleneforældre med børn. Rejsebranchen vurderer, at der i fremtiden vil komme endnu flere nye koncepter inden for singlerejser, skriver Jyllands-Posten. Hos Bravo Tours melder manom et ’stærkt stigende’ antal af værelser, hvor der kun bor én person. »Fra første halvår 2013 til første halvår 2015 er det (antallet af singleværelser, red.) steget med næsten 50 pct.,« siger Peder Hornshøj, direktør hos Bravo Tours og formand for RID (Rejsearrangørerne i Danmark), til Jyllands-Posten. Han mener, at singlerejsernes fremgang er en naturlig konsekvens af Danmarks stigende antal enlige. Ved indgangen af 2015 boede 1,6 millioner danskere alene, viser tal fra Danmarks Statistik. Det svarer til 37 pct. af den voksne befolkning. Det er dog forskelligt fra rejsebureau til rejsebureau, hvordan man definerer singlerejserne, og hvordan man arrangerer dem. (Jyllands-Posten 11. september 2015)

Nu rammer kød til singler supermarkederne

I sidste måned fik forbrugerne mulighed for at købe brød i mindre pakker, og i dag er det kød, singlerne kan få i små portioner. Med overskriften 'REMA 1000 tilbyder dyrevelfærd i små portioner' vil dagligvarekæden sælge hakket oksekød fra Friland i 250 gram store vakuumpakker. Dermed bliver det lettere for singler og andre små husstande at købe ind til aftensmaden uden at stå med det samme mad til adskillige dage. (TV2/Nyhederne 1. september 2015)

Ingen boliger til singler i hovedstaden

Det er blevet sværere for singler at få råd til en gennemsnitlig lejlighed på 60 m2 i København de seneste år, og udviklingen vil formentlig fortsætte. Så singler kan blive presset ud af hovedstaden, fremgår det af Jyllands-Posten, som skriver: Singler uden børn, der står på spring til at købe deres første bolig, har fået sværere ved at komme igennem portene til markedet for ejerlejligheder i hovedstaden. En single skal nemlig have en årsindkomst på ca. 467.000 kr., hvis han skal kunne købe en gennemsnitlig ejerlejlighed på 60 kvm. i København uden at få en for høj gæld. På Frederiksberg er det sværere, for her kræver det en indkomst på ca. 557.000 kr. (Jyllands-Posten 22. august 2015)

Brød for singler

I et forsøg på at imødekomme det stigende antal singler og positionere sig som dagligvaremarkedets bekæmper af madspild har rema 1000 indgået et samarbejde med Shulstad om at gøre brødpakkerne mindre, skriver Berlingskes Business. De mindre brødpakker til samme kilopris filr på den lange bane tjene sig ind. Shulstad har investeret i et nyt produktions-setup for at kunne levere de nye mindre poser. (Business 31. juli 2015)

Enlige forældre lever i skjult fattigdom

Mange enlige forsørgere søger om hjælp til at købe vinterstøvler til børnene. Tilskud til at holde datterens fødselsdag. Eller et bidrag, så sønnen kan gå til fodbold. Sådan lyder de desperate og indtrængende stemmer fra 201 enlige forsørgere ifølge Politiken i en ny rapport fra analyseinstituttet Analyse & Tal, hedder det i Avisen.dk. Rapporten gennemgår ansøgningerne til Børnesagens Fællesråds stipendium for eneforsørgere fra sidste år, og den beskriver det, Børnesagens Fællesråd oplever i sit arbejde, siger sekretariatschef Inge Marie Nielsen til Politiken: "Vi behøver ikke at diskutere, om der er fattigdom i Danmark. Det er der, fremgår det af Avisen.dk. Der er enlige forsørgere, som lever under ekstremt vanskelige forhold og hver dag kæmper for at få økonomien til at hænge sammen. Men normalt er det en usynlig gruppe". 60,7 procent af ansøgerne er officielt ikke fattige, fordi de ligger over den fattigdomsgrænse, den tidligere regering vedtog. Alligevel viser analysen, ud fra de budgetter, ansøgerne har sendt sammen med deres årsopgørelser, at det gennemsnitlige rådighedsbeløb er på 1.431 kroner pr. person. Det er, hvad der er til mad, tøj og fornøjelser, når de faste udgifter er betalt. Til sammenligning er det anbefalede rådighedsbeløb fra Forbrugerrådet Tænk i gennemsnit mellem 3.750 og 2.857 kr. per person, alt efter antallet af Dertil kommer, at ansøgernes boligudgifter fylder ustyrligt meget. Mange ansøgninger bærer præg af, at det er skamfuldt at være fattig og at bede om hjælp. Børnesagens Fællesråd beklager, at forældrene og ikke mindst børnene er en overset gruppe: " De går alene med problemerne, som så bliver den enkelte families problem frem for et samfundsanliggende ", siger Inge Marie Nielsen. (Avisen.dk og Ritzau Fokus 14. juli 2015)

Hver fjerde siger ’jeg elsker dig’ hver eneste dag

En måling, som Epinion har lavet for DR i forbindelse med sommerens kærlighedstema, viser, at 44 procent siger ’jeg elsker dig’ til nogen enten hver dag eller flere gange om ugen. -Jeg er ikke i tvivl om, at mange siger ’jeg elsker dig’ til deres børn. Men i parforhold er det mit indtryk, at der er mange, specielt kvinder, der efterlyser hverdagens ’små’ bekræftelser og savner at høre de tre ord, siger klinisk sexolog og parterapeut Jesper Bay-Hansen. Undersøgelsen viser også, at 28 procent kun siger ’jeg elsker dig’ et par gange om året eller sjældnere end det. Ifølge undersøgelsen siger kvinder oftere ’jeg elsker dig’ end mænd. 17 procent mænd siger ordene hver dag, mens det samme gælder 28 procent kvinder. (DR Nyheder 13. juli 2015)

Danske selskaber stopper rejser til Tunesien

Efter at mindst 37 personer fredag den 26. juni mistede livet i et terrorangreb i den populære turistby Sousse i Tunesien, har de danske rejseselskaber Bravo Tours, Spies, Sun Tours, Detour nu helt droppet landet som feriedestination. Udenrigsministeriet har ellers ikke frarådet rejser til Tunesien, men selskaberne har alligevel taget konsekvensen. Bravo Tours var det første selskab til at indstille rejserne. Og ifølge kommerciel direktør i Bravotours, Gitte Søndergaard, kommer deres aflysninger til at vare sæsonen ud. - Jeg kan ikke se, at vi kommer tilbage dertil - i hvert fald ikke i 2015, siger Gitte Søndergaard til Ritzau og fortæller, at hendes medarbejdere har arbejdet på højtryk for at finde erstatningsrejser til de danskere, der skulle have været på ferie i Tunesien. (TV2/Nyhederne og Avisen.dk)

Lightsodavand giver måske blæresmerter

De populære lightsodavand mistænkes nu for at være skyld i kraftige smerter i blæren, skriver Søndagsavisen. »Fænomenet har vist sig mange steder. Personer, som drikker store mængder lightsodavand, klager over smerter. Når de holder op med at drikke de sukkerfrie sodavand, forsvinder deres smerter igen,« forklarer Steen Walter, professor og dr.med. på urologisk afdeling på Odense Universitetshospital. Det er sødemidlet aspartam, som findes i langt de fleste typer lightsodavand, der mistænkes for at være skyld i smerterne. Smerterne føles ofte som en blærebetændelse, men der kan ikke påvises bakterier ved undersøgelse. Ifølge Steen Walter påvirker sødemidlet aspartam et tyndt beskyttelseslag på blærens slimhinde, og dermed opstår smerterne. (Berlingske og Søndagsavisen 28. juni 2015)

Til toppen

Til Aviser & blade, radio & TV, vejr & trafik

FORSIDEN SingleInternet

Tilpasset søgning


Til toppen

FORSIDEN SingleInternetKontakt: prebenbrask@email.dk


Preben Brask © 1999-2018 af WWW.SINGLEINTERNET.DK Singlenyhederne.dk Singlesiderne.dk WWW.SENIORDATING.DK Datingnyhederne.dk Datingsiderne.dk Seniormøde.dk WWW.SENIORINTERNET.DK Seniornyhederne.dk Seniorsiderne.dk SENIORNET.DK LinkNews.dk LINKNEWSWEEKLY.DK LinkNyheder.dk LinkNyhederne.dk WWW.JULOGNYTÅR.DK (WEBHOTEL: UnoEuro)